Отваряне на Микрокосмическата орбита

Microcosmic-Orbit-146x300

 

Седнете удобно на ръба на стол върху седалищните кости, с изправен гръб, отпуснати рамене, заоблени лопатки и леко прибрана брадичка. Стъпала трябва да са плътно на пода.

 1. Усмихнете се в лицето и свалете вниманието към пъпа, като съберете трите ума в един.
 2. Поставете двете ръце върху пъпа, за жени дясна е отгоре, за мъже лява. Насочете вниманието към областта зад пъпа, вашия златен център. Завъртете в спирала енергията в пъпа, 9 пъти по часовниковата стрелка и 9 пъти обратно на нея. Щом свикнете с бройката от 9 пъти, можете да увеличите на 36 пъти в двете посоки. Това важи и за следващите енергийни спирки.
 3. Поставете вашата дясна ръка върху пъпа, а лявата ръка на пубисната кост (сексуалния център). Насочете вниманието си от дясната ръка към лявата, след което завъртете в спирала енергията в сексуалния център посредством ума си и очите –  9 пъти по часовниковата стрелка и 9 пъти обратно на нея. Вдишайте и издишайте в сексуалния център 9 пъти, докато усетите,че чи се събира в пубисната кост.
 4. Преместе лявата си ръка на перинеума и почувствайте как енергията се излъчва надолу от пъпа и сексуалния център към перинеума. Завъртете в спирала енергията с намерението на ума/очите в перинеума 9 пъти по посока на часовниковата стрелка и след това 9 пъти обратно на нея. Вдишайте и издишайте в перинеума 9 пъти.
 5. Съберете енергията в топка от чи в долния тантиен и я завъртете, след това закарайте топката от енергия в перинеума.
 6. Поставете лявата си ръка на сакралната кост и опашна кости, дясната ръка на сексуалния център. Издърпайте леко като свиете перинеума и ануса, теглейки енергия от дясната ръка към лявата. Завъртете енергията в спирала в сакрума и опашката 9 пъти във всяка посока, после вдишайте и издишайте в областта 9 пъти.
 7. Преместете вашата лява ръка върху Вратата на живота и оставете енергията да потече до тази точка. Завъртете 9 пъти топка от енергия във всяка от посоките, след това вдишайте и издишайте във Вратата на живота 9 пъти.
 8. Поставете вашата дясна ръка на сакрума и използвайте вашата лява ръка да водите към следващите точки от орбитата: Т11, точката между Т5 и Т6(срещу сърдечния център), след това C7, Нефритената възглавница, върха на главата (короната), точката между веждите. Завъртете 9 пъти във всяка посока топка от чи, след което вдишайте и издишайте 9 пъти във всяка точка.1
 9. Натиснете върха на езика в небцето и отпуснете, повторете 9 пъти. Потракайте със зъби 18 пъти, леко стиснете с челюсти и отпуснете. Завъртете топка от енергия в небцето 36 пъти във всяка посока. Вдишайте и издишайте в небцето 9 пъти. Натиснете езика и отново освободете.
 10. Използвайте вашата лява ръка за слезете надолу към гърления център, сърдечния център, слънчевия сплит: събирайте енергия във всяка точка и я въртете по 36 пъти във всяка посока. След това вдишайте и издишайте във всеки център.
 11. Върнете енергията в пъпа и я завъртете 36 пъти в двете посоки. Вдишайте и издишайте в пъпа 9 пъти, докато усетите, че тя се събира зад пъпа.
 12. Продължете да въртите енергията по Микрокосмическата орбита толкова пъти, колкото ви хареса. После релаксирайте и оставете енергията да тече както и накъдето иска. Оставете в това състояние от 5-10 минути, като усещате тялото се разтваря във вашата първична чи, покой в състояние на празнота. Оставете енергията да тече по Микро-космическата орбита.
 13. Съберете цялата енергия в областта между пъпа и бъбреците. Завъртете енергията около пъпа 36 пъти в едната посока и след това 24 в другата. Мъжете започват по часовниковата стрелка, а жените обратно на нея.

 

 

 

 

Image 9Събиране на енергията в центъра

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist