Сливане на петте елемента

 Формула 1: Формиране четирите Па Куа и перлата

1. Седнете изправени, със затворени очи и с език, който докосва небцето. Направете медитация на Вътрешна усмивката.

Вътрешна усмивка

2. Формиране на предната Па Куа: насочете осъзнаването и сетивата в областта на пъпа. Смесете и кондензирайте всички енергии, които сте генерирали в енергийна топка в пъпа.

3. Започнете да създавате първата линия на Па Куа, на около 3-4 см навътре в пъпа и малко над него. Продължете със създаването на останалите седем линии на външния слой (осмоъгълник).

4. Изтеглете средния и вътрешния слой по същия начин.

5. Начертайте осем спици от ъглите на външния слой като съединете трите осмоъгълника, позволявайки на спиците да продължи и в Тай Чи символа в центъра. Завъртете Тай Чи символа по часовниковата стрелка, тъй като той събира и трансформира енергията. Вижте Па Куа искряща в бяла(златна) светлина, след това релаксирайте и почувствайте тази светлина.

Ба Гуа

6. Задната Па Куа: тя се изгражда около Минг Менг (Вратата на живота/съдбата).  Започнете на около 3-4 см навътре и малко над Вратата на живота, след това изчертайте мислено вътрешните два слоя на Па Куа, ред по ред. Начертайте осем спици от ъглите на външния слой като съединете трите осмоъгълника, позволявайки на спиците да продължи и в Тай Чи символа в центъра. Вижте Па Куа искряща в бяла светлина, след това релаксирайте и почувствайте тази светлина.

fusion-of-the-five-elements_2
7. Завъртете предната и задната Па Куа, особено техните Тай Чи центрове. Обърнете внимание на силата на Па Куа,чрез която притеглят енергия се изготвя чрез своите спираловидно въртящи се фунии(подобни на водовъртеж или торнадо) към „котела“ в центъра на тялото ви. Насочете осъзнаването си към енергията, която се събира в котела. Кондензирайте енергията и спрете спираловидно й движение. Нека енергия засияе с бяла светлина.

8. Дясна Па Куа: Съсредоточете се върху точката, от дясната страна на тялото, която е на нивото на пъпа и в линията на дясната предмишница, около 3-4 см навътре в тялото. Създайте външния слой на този Па Куа, след това средния слой, а след това и вътрешния слой. Свържете осемте спици в Тай Чи символа в центъра. Завъртете спираловидно този символ като го изпълните със светлина.

9. Лява Па Куа: Концентрирайте вниманието си върху точката, която е 3-4 см вътре в лявата страна на тялото, на нивото на пъпа и в съответствие с лявата предмишница. Начертайте три слоя ред по ред, отвън навътре, накрая свържете спиците с Тай Чи символа в средата. Завъртете Тай Чи символа в центъра и усетете как цялата Па Куа засиява.

10. Завъртете лявата и дясна Па Куа, като събирате енергията, която те събират като фуния в котела. Добавете събраната енергия към енергията на предната и задна Па Куа.

11. Перлата: Продължете спокойно и релаксирано да събирате енергия в златния център или котела(дан тиен – поле на еликсира) чрез спираловидното въртене на четирите Па Куа. Насочете всичките ви сетива в котела и образувайте перла от светлина(енергия) чрез кондензация на есенцията на цялата ви жизнена сила: есенцията на вашите органи, жлези, сетивата и ума. Почувствайте как перлата засиява по-силно и по-ярко. Заземете се като използвате позитивни утвърждения.

Формиране на перлата

12. Преместете перлата в Микро-космическата орбита, като осъзнавате трите източника на енергия: Универсална сила (Северна звезда и Голямата мечка), която идва в през върха на главата; космическата сила на частиците, която навлиза в тялото през точката в средата на веждите; и земната сила, навлизаща в перинеума през стъпалата на краката. Движете перлата чрез Микро-космическата орбита, като се концентрирате върху всеки енергиен център: перинеум, опашната кост, Врата на Живота, T11, C7, Нефритена възглавница, корона, средата на веждите, гърлото, сърцето, слънчев сплит и пъпа.

13. Ако перлата намалее по време на практиката, можете да образуват нова, като се концентрирате върху четирите Па Куа и кондензирате енергия в нова перла.

14. Събиране на енергия в пъпа и завършване с Чи самомасаж.

Формула 2: Балансиране на вътрешния климат

(Формиране на събирателните точки)


1. Седнете изправени, със затворени очи и с език, който докосва небцето. Направете медитация на Вътрешна усмивката.

2. Формирайте предната Па Куа и насочете вниманието си към бъбреците, като изпълните звука на бъбреците: ЧИУУУУУУУ. Стегнете лявата и дясна страна на ануса и пакетирайте бъбреците (както в Желязната ризница). Формирайте сфера в перинеума – събирателната точка на бъбреците – като вдишвате, издърпате със стягане нагоре перинеума и натиснете долната част на корема надолу към перинеума. Образувайте сферата и я оставете да свети със синя светлина. Завъртете спираловидно енергията в двата бъбрека и я насочете към събирателната им точка. Засилете спираловидното въртене в събирателната точка и усетете извличането на студена енергия от бъбреците.

3. Усетете и осъзнайте сърцето и тимусната жлеза. Вдишайте и изтеглете енергия чрез перинеума(средна част на ануса) нагоре към сърцето, след което „пакетирайте“ сърцето. Оформете сфера в средата на гръдната кост, събирателната точка на сърцето, и я накарайте да засияе с червена светлина. Изпълнете лечебния звук на сърцето – ХАААААААА – и завъртете в спирала енергията на сърцето, като извличате в събирателната точка гореща енергия от сърцето и тимуса.

4. Разделете вашето внимание между студената енергията на бъбреците и горещата енергията на сърцето. Завъртете в спирала събирателните точки на сърцето и бъбреците заедно с предната Па Куа, след това увеличете спиралата в предната Па Куа, дори
леко завъртете спираловидно тялото си за малко, за да се увеличи силата. Нека предната Па Куа привлече енергията от събирателната точка на сърцето и събирателната точка на бъбреците, за да смеси с студената бъбречна енергия с гореща сърдечна енергия.

 

 

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist