За мен

За мен 2
За мен 3
За мен 4

Здравейте,

Името ми е и Иван Петков и съм сертифициран инструктур към системата на Universal Healing Tao на даоския майстор Мантак Чиа.

Даоската вътрешна алхимия е моя Път в живота. Това е любов от пръв поглед, която започна, когато бях на 14 години. Един мой съученик ме заведе в залата по Тай чи чуан и така започна всичко. В началото на ’90 жаждата за всякаква езотерична информация беше огромна.

По това време бяха издадени първите книги на Мантак Чиа и се опитвахме да практикуваме по тях, да тълкуваме написаното, запълвахме неяснотите със собствени виждания и теории. Това бяха времена на огромен ентусиазъм и липса на основни знания. Мечтата ми беше да доведем Мантак Чиа в България и да започнем да учим от квалифицирани инструктори.

През 2010 реализирах мечтата си да доведем Даоската вътрешна алхимия в България, като участвах в организирането на първия семинар от системата на Универсалното Лечебно Дао (Universal Healing Tao), гост лектор беше Харалд Рьодер.

Основното ми обучение беше при Rentao Ravasio, а преподавател по Chi Nei Tsang беше Veetao Hogan.

Като част от сертифицирането ми като инструктор, беше задачата да почна да водя лекции и практически занимания, след което започнах да водя и редовни занимания.

Изнесъл съм общо над 50 публични лекции, обучения, семинари и дао уикенди. Организирам „Дао в парка“ – инициатива, при която всеки, който иска, може да дойде и да изпробва даоските практики.

Ето и списък на всички практики, за които съм минал обучение:

За мен 5

През годините съм изучавал още:

  • Ян стил на Тай чи чуан (Син И Чуан) – 5 години – от г-н Даниел Танев и г-н Андриан Каравастев;
  • Винг Чун – 2 години – от г-н Николай Печанов
  • Интегрална йога – 2 години – от г-н Тодор Захариев (Вивекамурти)
  • Чън Стил на Тай чи чуан – от 2016 и продължавам – от г-н Владимир Андреев, г-н Петър Драгоев и Грандмайстор Уан Хайдзюн

     

За кратко съм посещавал и занимания по Филипински бойно изкуства (Пекити търша) и Капоейра. Увличал съм се и от шамански практики. Бях приспособил част от практиките и принципите за използване и медитация в йога люлка, за което съм водил и редовни занимания.

През цялото време основна практика и фокус ми е била Даоската вътрешна алхимия.

В обучението си съм стигнал до формулата на Сливане на 5-те елемента и 8-те сили. Напоследък отделям голямо внимание и на практиките свързани с Укрепване на мускулите и сухожилията и Изчистване на костния мозък.

Опитвам се, като всеки съвременен човек, да съчетая заниманията си с моите семейни и професионални задължения. Даоската вътрешна алхимия и заниманията ми по Тай чи са крайъгълния камък, около който се опитвам да се развивам като човек.

За мен животът означава движение и развитие, период от време, през който да се уча и да подобрявам моите добродетели.

 

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist