Практики от Даоската вътрешна алхимия

Даоските практики са на повече от 5000 години и тяхната основна цел е да носят здраве, радост и дълголетие. Предавани от уста на ухо, от сърце на сърце, от учител на ученик, те събират в себе си хилядолетния опит на поколения даоски майстори, отшелници, лекари от традиционната китайска медицина, майстори на бойни изкуства. Доаските формули били предавани в най-строга тайна. Есенцията от тях е събрана от Майстор Мантак Чиа и повече от 40 години се преподават публично и открито на всеки, който има желание да ги изучи и промени себе си и живота си към по-добрo.

Даоски практики 16

Основни енергийни практики

Вътрешна усмивка

Вместо силово да се опитва да концентрира и насочи своето съзнание в медитативните практики, ученикът се научава меко и естествено да го използва, за се научи да работи с него. Вътрешната усмивка е основният метод за работа със съзнанието в системата на Даоската вътрешна алхимия. Усмихването води до отпускане на психиката и цялото тяло, освобождаване от стреса и напрежението, които се крият много дълбоко в тялото: във вътрешните органи. Какво по естествено от усмивката?

Шесттеб лечебни звука

Всичко във вселената вибрира, всичко е музика, звук. Определени вибрации връщат здравето на вътрешните органи, водят то тяхното отпускане, омекване и освобождаване на задържаните токсини и излишната топлина, която те задържат заради стрес и напрежение. Лечебните звуци трансформират отрицателните емоции в положителни. Превръщат омразата, гнева, страха, тревогата и тъгата в радост, доброта, спокойствие, честност и смелост.

Микрокосмическата орбита

Малкият небесен кръг, както още наричат тази медитативна практика, е основният метод за медитация, на който се научава ученика. Нарича се орбита, защото обикаля тялото, като свързва централната нервна система, всички вътрешни органи и жлези. Този метод на медитация възстановява естественото протичане на най-главния поток от енергия в тялото, като по този начин повлиява всеки един аспект на тялото и съзнанието.

Чи самомасаж

От най-дълбока древност и до наши дни, даоските майстори са били удивително младолики. Един от източници на тяхната младост са били методите на даоисткия масаж: използването на вътрешната енергия или Чи, за да се укрепят и възстановят своите сетивата и вътрешните органи. От няколко масажни движения, които да ни вдигнат на крака за минути, до ежедневна програма за възстановяване на силите и подмладяване, Чи самомасажът представлява гъвкава система от масажни похвати, които да са винаги и навсякъде на наше разположение.

Сексуална алхимия - самостоятелен път

Даоски сексуални практики за мъже

Съхраняването на семенната течност и силата, която се крие в нея е практика, позната на човечеството от векове. В същото време, тя все още е твърде малко позната, а е практикувана от съвсем малко на брой мъже. Тайните на извличането на жизнеността от семето и подхранването на физическото, енергийното и духовното тела е нещо, без което няма вътрешна алхимия.

Сексуална алхимия за двойки

Даоски сексуална алхимия за двойки

Чи Ней Дзан - Енергиен масаж на вътрешните органи

Чи Ней Дзан

В даоските практики се смята, че, за да може човек да помогне на хората около себе си, трябва да може да помогне първо на себе си. Чи Ней Дзан, масажът на вътрешните органи, е проявление на състраданието и безусловната любов, които практикуващите даоски практики развиват у себе си. Много от хората не обичат да ги докосват в коремната област, която почти никога не се подлага на масаж при класическите методи. Това е така, защото там се складират много напрежение, силни отрицателни емоции и токсини, които правят областта чувствителна, дори болезнена. В коремната област се намира центърът на нашето равновесие – телесно, емоционално и ментално. Задръствайки тази област, тялото ни продължава да е под напрежение, независимо колко грижи се полагаме за останалите му части. Чи Ней Дзан е масаж, насочен към вътрешните органи, тяхното физиологично и емоционално изчистване. Представлява мощен тласък, който да послужи за начало на лична промяна, водене на по-здравословен, осъзнат и дълголетен начин на живот.

Желязна ризница - Промяна на мускулите и сухожилията & Изчистване на костния мозък

Желязната ризница

Желязната ризница е наименование на метод, който тръгва от две практики: Изчистване на костния мозък и Обновяване на мускулите и сухожилията.

В системата на UHT Желязната ризница идва през Майстор Чен Яо Лун, който преподава на Майстор Мантак Чиа тайния Шаолински метод на вътрешната сила и още по-тайните методи на желязната ризница, наричани „изчистване на костния мозък“ и „обновяване на сухожилията“.

Желязната ризница включва три части: Ци гун на Желязната ризница, Ней Гун на сухожилията и Изчистване на костния мозък. Сама по себе си, практиката има за цел постигането на Просветление, което я прави една отделна вселена за изследване и практикуване.

Същинска вътрешна алхимия

Сливане на петте елемента

Сливането на петте елемента е необходимата първа стъпка в даоската практика на Вътрешната алхимия, при която човек се научава да контролира генерирането и потока на емоционални, умствени и физически енергии в тялото. Това е поредица от алхимични формули, предназначени да локализират и преобразуват негативните енергии, затворени в тялото, като свързват петте сетива (ушите, очите, носа, устата и езика) и петте основни отрицателни емоции (гняв, омраза, тревога, тъга и страх). Когато тялото се изчисти от отрицателна енергия, универсалната енергия чи тече свободно и продуктивно, подхранвайки както тялото, така и духа. Практиката е разделена на две части. Първият работи с контролиране на силите на петте елемента върху петте основни органа на тялото чрез изучаване на въздействието на елементите един върху друг и как да балансираме и използваме правилно тези енергии. След това усъвършенстваните упражнения за синтез показват как да се насочат по-големите енергии на звездите и планетите, за да се трансформират вътрешните слабости и да се усили положителната енергия. Чрез „сливането“ на всички различни видове енергии се създава енергийна перла – началото на изграждането на енергийното тяло – ключът към Безсмъртно съществуване.

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist