Тестисно дишане

Image 1

Тестисното дишане е даоска практика, част от сексуалното Гун Фу(умение), която се нарича още „студено изтегляне“. Практиката е подготвителна по отношение на Голямото/горещо/ изтегляне.

Тази практика е от голямо значение за всеки практикуващ, който се опитва да овладее даоските сексуални тайни на любовното изкуство. Тя учи практикуващият как да осъзнава, извлича и насочва сексуалната енергия, която се крие в половите жлези и сексуални секрети. Предимството на практиката е, че при нея се работи със сексуална енергия, която е в „студен“, неактивен вид. Това значително улеснява работата със сексуалната енергия, която, когато е активирана и човекът е възбуден, тя е като динамит и работата с нея е значително по-трудна.

Практиката може да бъде изпълнявана в право, седнало или легнало положение на тялото.

1. Съберете/обединете трите ума в един.

2. След като свалите осъзнаването в пъпа, направете няколко коремни дишания, за да активирате първия дан тиен.

3. Насочете вниманието към тестисите. Използвайте вътрешната усмивка, за да се свържете с тях. Насочването на вниманието към сексуалните жлези ги активира. За начинаещи или по-изтощени мъже: Пипнете или покрий тестисите с ръка, за да ги стоплите, докато не почувствате слабо изтръпване или първото събуждане на сексуалната енергия. Когато се свикне с практиката, тя може да се практикува дори на публично място, тъй като практикуващият няма да има нужда да докосва тестисите си и ще може да активира сексуалната енергия само с насочване на вниманието си.

4. Вдишайте и леко стегнете мускулите около тестисите, перинеума и ануса. Като вдишвате и стягате мускулите си, съберете сексуалната енергия и я изтеглете от тестисите към перинеума и по-нататък към ануса и опашната кост. Всяко изтегляне става при вдишване, все едно изтегляте есенцията от половите жлези чрез засмукване  през сламка. Знаете, че засмуканата през сламка течност може да бъде управлявана и контролирана. Работете със сексуалната енергия с „копринена сила“. Все едно е нещо крехко, но в същото време и здраво. Амбицията не помага в практиката. Запомнете, че вътрешните практики не са фитнес. Трябва внимание и умение, търпение, забавление и наслада.

5. Продължавайте да вдишвате и стягате мускулите на перинеума, а после издишвайте, докато не почувствате топлина или усещане за изтръпване в перинеума. Повторете няколко вдишвания и издишвания в перинеума, който стягате при всяко вдишване. Именно перимеумната сила е тази, която служи като „помпа“ и извлича енергията от тестисите.

6. Използвайте гръбначния стълб като сламка, за да изсмуквате енергията от тестисите и перинеума по цялото протежение на гръбнака до основата на черепа. По пътя нагоре, спираме на различни спирки по гръбнака.

7. Сакрална  кост – вдишайте енергията нагоре и издишайте в сакрума. Завъртете енергията 9 пъти в спирала по часовниковата стрелка и 9 пъти обратно на нея.

8. Повторете изтеглянето към енергийния център Т11, срещу слънчевия сплит. Повторете двете спирали.

9. Изтеглете до C7 – седми шиен прешлен. Повторете двете спирали.

9. Вдишайте и изтеглете сексуална енергия до „нефритената възглавница“, областта на малкия мозък в основата на черепа. Повторете двете спирали.

10. Изтеглете до върха на главата, короната, енергийният център на епифизата. Завъртете енергията с две спирали, чрез които да подхраните с творческа енергия мозъка и горния дан тиен.

11. Свалете енергията надолу чрез 36/24 завъртания чрез спирала в областта на пъпа.

Image 7

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist